tisdag 26 oktober 2010

26 oktober 2010 - Tisdag

Bra

Studiemedel och framsteg i grupparbetet.

Dåligt

Studiemedel snart slut och grupparbetet är inte en dans på rosor.

Annat

Däremot går det helt okej. Energin går mest åt att bedöma hur åsikter kan presenteras med maximal hänsyn till den kreativa processen. Det gäller att inte suga energi ur en situation med bra flyt och produktiv kommunikation.


Samtidigt behöver det kompenseras för när man upplever att andra gör avkall på produktiva förutsättningar, och kanske till och med bryta av en begynnande stämning av dalande ordning och reda för att den störtar mot meningslöshetens avgrund. Absurditet och humor kan då råda bot på det minfält som känns mindre för varje fälld replik.


Jag vill tacka akademien.


Utan replik blir bilden en helt annan.


På det hela taget går arbetet bra. Vi knogar på i sakta mak. Ingen är kung över tempot, men kaos är granne med gud har vi hört. Som om det inte räckte får man ju inte glömma att ingen är fulländad och att man för det första måste tänka på det andra. Nej, det är verkligen knepigt att sammanfatta läget. Det är inte bara ett inferno av samhällskritiska budskap/moraliseringar, men också ymniga mängder sociala stimuli. Så många människor att interagera med.


Är den monogama relationskulturen instiftad för att undvika intryckskaos och mental överladdning hos potentiell avkomma? Hur rimmar det i så fall med det moderna informationssamhället där man inte behöver föräldrar som förklarar sexdebutens finesser för sina rodnande tonåringar? Det finns ett samband mellan allt snack här ovan, och lite av det har att göra med min processdagbok. Utmaning till publiken.


Publiken, som vi för övrigt inte ska skriva på näsan. Varför inte? Är det förolämpande att anta att de inget förstår? Är det inte mer förolämpande att välja ut fula åskådare och låta Ku Klux Klan marschera framför dem? Vad har budskapen i samhället för relevans på vår performance om vi antar att livet är i stort sett meningslöst? Representerar vi ett destruktivt samhälle?

Lätt att känna igen Rolf utanför klanen.

Spårat ur lite här. Det var skönt. Åter till ordningen.


Imorgon klockan 09.00 börjar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar