fredag 15 oktober 2010

15 oktober 2010 - Fredag

Självständigt arbete med performancegrupper idag. Rätt produktivt - kanske känns mer effektivt att arbeta i mindre grupper. Kan också ha att göra med att projektet är av en annan art än sokratiska samtal. Oavsett verkar projektet växa fram till en rätt okomplicerad och rättfram presentation. Veckan har bjudit på mer överskådliga övningar än tidigare, och samhället som gemensamt tema verkar växa fram och bli tydligare.

Utöver det finns nog inte så mycket om processerna att säga. Läget verkar vara under kontroll, särskilt som vi får kontinuerlig handledning varje dag. Vidare är det spännande att ha att göra med människor i grupp. Ett gemensamt mål gör att observationer under projektets gång kan göras i en okomplicerad och ganska neutral miljö. Folk koncentrerar sig på arbete istället för att konstruera artificiella beteenden skräddarsydda för gruppen. I viss utsträckning i alla fall.

Kreativ samhällsrepresentation.
Övergripande fundering: kursen som ska förklara vetenskapens roll i undervisning verkar stå i kontrast till arbetssättet vi använder. Å andra sidan ska vi kanske lära oss vilken roll konstkultur och gestaltning kan spela i vetenskaplig metod. Eller åtminstone i skolan. Positivisterna hade gått i taket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar